Are the GTX327 and 335 the same form factor?

Discussion in 'Avionics and Upgrades' started by SixPapaCharlie, Oct 15, 2019.

  1. SixPapaCharlie

    SixPapaCharlie May the force be with you

    Joined:
    Aug 8, 2013
    Messages:
    14,562
    Display Name:

    Display name:
    6PC
    Looking to add the 335 to the Cirrus, Will it plug n play or are there differences in form factor?
     
  2. bnt83

    bnt83 Final Approach

    Joined:
    Dec 31, 2012
    Messages:
    9,368
    Location:
    Lincoln NE
    Display Name:

    Display name:
    Brian
    They are not plug & play
     
  3. murphey

    murphey Final Approach PoA Supporter

    Joined:
    Aug 21, 2008
    Messages:
    9,971
    Location:
    Colorado
    Display Name:

    Display name:
    murphey
    335
    Physical: 6.30 " x 1.68” x 10.07”

    327
    Physical: 6.25"W x 1.65"H x 8.73"D
     
  4. GRG55

    GRG55 Final Approach

    Joined:
    Dec 29, 2015
    Messages:
    8,704
    Display Name:

    Display name:
    Aztec Flyer
    Plug and play?
    Garmin??
    :rofl::rofl::rofl: (From a GNS owner)
     
    Last edited: Oct 15, 2019
    denverpilot and mwagg737 like this.
  5. SCCutler

    SCCutler Administrator Management Council Member

    Joined:
    Feb 27, 2005
    Messages:
    16,980
    Location:
    Dallas
    Display Name:

    Display name:
    Spike Cutler
    Sadly, Bryan, no.

    There is an installation burden for any ADS-B transponder.
     
    Checkout_my_Six likes this.
  6. Checkout_my_Six

    Checkout_my_Six Touchdown! Greaser!

    Joined:
    Mar 4, 2007
    Messages:
    10,638
    Location:
    Maryland
    Display Name:

    Display name:
    Check_my_Six
    trust me....the wire up goes almost everywhere for the ADS-B transponders.
     
  7. Ravioli

    Ravioli Final Approach PoA Supporter

    Joined:
    Dec 1, 2014
    Messages:
    7,773
    Location:
    Somewhere else
    Display Name:

    Display name:
    Guest
    Any other options that are the same form factor and just wiring harness changes?

    Also, @SixPapaCharlie, do you already have a WASS position source?

    Only other advice I can add is to walk over to Trevor and see what he thinks. Better advise is hard to find in NTx
     
  8. denverpilot

    denverpilot Tied Down PoA Supporter

    Joined:
    Nov 8, 2009
    Messages:
    54,427
    Location:
    Denver, CO
    Display Name:

    Display name:
    DenverPilot
    @bnt83 would know for sure, but could it also require an antenna, coax, or GPS antenna change? Not where I can look it up right now.
     
  9. UglyElvis

    UglyElvis Filing Flight Plan

    Joined:
    Nov 10, 2018
    Messages:
    9
    Display Name:

    Display name:
    Scott
    Not really the case. I installed and integrated my own GTX 335 with zero avionics install experience and no help from outside sources except for the pitot/static and encoder verification tests. Research the heck out of the project and dig in.
     
  10. Checkout_my_Six

    Checkout_my_Six Touchdown! Greaser!

    Joined:
    Mar 4, 2007
    Messages:
    10,638
    Location:
    Maryland
    Display Name:

    Display name:
    Check_my_Six
    yup.....and I too did mine....it went to each box in my panel. Audio, GNS, and GTX...and the gray code....It's not a 2 hr job.
     
    Last edited: Oct 18, 2019
  11. Slipperhead

    Slipperhead Pre-Flight

    Joined:
    Nov 26, 2017
    Messages:
    38
    Display Name:

    Display name:
    Slipperhead
    Maybe consider the 345 instead??? Traffic, weather, etc!

    Sent from my SM-G930V using Tapatalk